Programlayıcının Kullanıma Hazırlanması


MicroPro, PIC mikrodenetleyicileri programlamak için geliştirilmiş Windows tabanlı bir yazılımdır. Bu yazılımı kullanabilmek için orta düzeyde Windows bilgisi yeterlidir. Bu programla PIC PROG USB-ICSP birlikte çalışmaktadır. Bunun için  bilgisayarınıza MicroPro Programını ve MicroPro Sürücüsü’nü kurmanız gerekmektedir.

MicroPro-(XP) Sürücüsü’nün Kurulması

1-Sıkıştırılmış R9052154(XP) dosyasını bir klasör içerisine açınız.
2 -USB kablosunun bir ucunu kartınıza diğer ucunu bilgisayarınıza bağlayınız. “Yeni donanım bulundu” iletisini almış olacaksınız. Daha sonra ekrana yeni donanım bulma sihirbazı gelecektir.

3-“Listeden ya da belirli bir konumdan yükle“yi  işaretleyip İleri düğmesini tıklayınız.
4-Aşağıda bir bölümü görülen ekran karşınıza gelecektir. Şekilde görülen işaretlemeyi yaparak Gözat düğmesini tıklayınız.  

5-Klasör içine açtığımız R9052154(XP) klasörünü bulunuz. R9052154(XP) klasörünü seçtikten sonra İleri'ye tıklayınız.Tıkladıktan sonra 1-2dakika içerisinde aşağıdaki gibi görünecektir.


6- Son düğmesini tıkladığınızda bilgisayar “yeni donanım bulundu” iletisini verecek ve yeni donanım bulma sihirbazı ekrana tekrar gelecektir.
7- Bundan  sonra 3. işlem basamağından sonraki işlemleri tekrar yapmanız  gerekecektir. İşlemleri tamamladığınızda aşağıdaki iletiyi alacaksınız.


8- Şimdi kurulum işlemi tamamlandı . Bilgisayarınız  şimdi “yeni donanım bulundu ve kullanıma hazır” iletisini verecektir. Bu ileti ile birlikte bilgisayarınız kartınızı bağladığınız USB portuna bir numara verecektir.
9- Bu numaraya: \Başlat\Denetim masası\Sistem\Donanım\Aygıt yöneticisi\ sırasıyla tıkladığınızda ulaşabileceksiniz. Aşağıda gördüğünüz gibi USB portuna COM3 değerini atadı. Bu değer sizin bilgisayarınızda farklı olabilir. Port numarasını daha sonra MicroPro programında belirtmeniz gerekecek.



MicroPro’ un Kurulması

1-   MicroPro.zip dosyasını sabit diskinizde uygun bir yere kopyalayınız.
2- Sabit diskinize kopyaladığınız  MicroPro.zip dosyasını çalıştırınız. SETUP.EXE düğmesini çift tıklayınız.
3- Sırasıyla karşınıza gelen pencerelere \Tümünü ayıkla\ileri\ileri\Tümüne evet\Son” yanıtlarını veriniz.) Bu işlemleri yaptığınızda karşınıza kayıt için gerekli dosyaları gösteren bir pencere açılacaktır.
4-  Buradan tekrar SETUP.EXE düğmesini çift tıklayınız, ardından çalıştır tıkladığınızda yükleme işlemi başlayacaktır. Yükleme işlemi sırasında düzgün bir kurulum yapmanız için sizei yönlendiren pencerelerle karşılaşacaksınız.
5- Her defasında Next> işaretlerseniz, MicroPro otomatik olarak Tüm programlar bölümüne yüklenecektir.
6-  Sırasıyla   Başlat\Tüm programlar\DIYPGMR\MicroPro  tıkladığınızda aşağıdaki pencere karşınıza çıkacaktır.

MicroPro’ nun Kullanılması(Windows7 Kullanıcıları dahil)

Windows7 kullanıcıları için Micro Pro: Buradan İndiriniz. .rar içindeki klasörü çıkartınız ve alt klasörlerden microproyu bularak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Micropro’da da diğer Windows programlarında olduğu gibi menüler altından komutların çalıştırılması sağlanmıştır. Bu bölümde sizin programlama yapabilmeniz için gerekli en önemli konular ele alınacaktır.
File menüsü: Bu menüden yükleme (Load), kopyalama (Save), başka bir dosyayla birleştirme (merge), yenileme (refresh), ekranı temizleme (Clear) gibi işlemler yapılabilir. Bu menüden ilk olarak yapmanız gereken, programlayıcınızın tipini belirlemektir. Bunun için;
1-) File / Programmer / K128 seçiniz.
Programlayıcının kullanılabilmesi için ikinci ve önemli bir tanımlama daha vardır, port numarası seçimi. Bunun için;
2-) File / Port  seçince aşağıdaki “Serial Port Change” penceresi gelecektir. Buradan seri port numarasını giriniz.
Eğer kartınız PC’ye bağlıysa Micropro ekranındaki COMx bölümü COM3 (Sizin bilgisayarınızda başka bir port numarası olabilir) olarak değişecektir. Ready yazılı olan kısım da K128 board connected mesajı belirecektir. Bu aşamalardan sonra programlamaya hazır olduğunuzdan emin olabilirsiniz.